Ackiss
Moderator
- Učlanjen(a)
- 25.12.2014.
- Poruka
- 1.320
- Rezultat reagovanja
- 543
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Laptop HP ProBook 4530s
CPU & cooler:
Ryzen 5600x Noctua NH-D15S+NF-A14IPPC 2000 rpm
Motherboard:
ROG Strix X570 Gaming E
RAM:
Trident Z Neo 2x16gb 3200CL14 (Samsung)
VGA & cooler:
GTX 1070Ti
Display:
Samsung Odyssey G7 32
HDD:
Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 2TB
Sound:
Sennheiser HD 598, Audio Technica M40X, Rode NT USB
Case:
Phanteks Evolv X/Noctua IPPC
PSU:
CHIEFTEC APS-1000C, Leadex II 1200, Leadex Platinum 1200, Corsair HX 1200, EVGA G2 1000
Mice & keyboard:
Ninox Aurora, Logitech 502 Proteus Spectrum, Logitech G403, Rantopad MXX modded
Internet:
VDSL 50mbps
OS & Browser:
Win 10 64bit, Chrome
Danas sam malo modifikovao moju mehanicku tastaturu, ovaj mod sam uradio jer sam kupio tastaturu koja svetli u belo, nije mi to smetalo ali posle nekog vremena sam dobio ideju da bi bilo extra da mi WASD, brojevi i jos neki dugmici svetle u drugoj boji radi izgleda i radi izazova da li cu uspeti da ne s***em nesto...
Prvo sam se malo informisao, i shvatio sam da ima dosta razlicitih dioda od 3mm i 5mm koje rade na razlicitim voltazama.
Nije tesko skinuti kapicu i videti da se ispod nalazi dioda od 3mm, ali tesko je skontati na kom naponu radi, da posle ne bi nesto gorelo..
Morao sam rastaviti tastaturu i skinuti jednu diodu jer unimer nije pokazivao napon kada sam merio direktno sa ploce, sto sam kasnije skontao da diode rade preko PWM kontrolera radi manje potrosnje i opterecenja na usb, zato nisam video napon.
Kada sam skinuo diodu odneo sam u servis gde imaju neki uredjaj koji na displeju pokaze tacnu voltazu i potrosnju na kojoj radi sijalica, ne znam kako se zove taj uredjaj ali je izbacilo da dioda radi na 3.5V i da trosi 25ma.
Jedino mesto gde sam nasao 3mm diode koje rade na naponu koji mi treba je "Mikro princ", imali su samo zelene i plave, hteo sam i crvene ali na zalost nisu imali, tako da sam morao to sto su imali, s obzirom da nigde vise nisam nasao u Srbiji.
Usput dok sam modifikovao, slikao sam sa namerom da podelim sa vama, i pomognem nekome ko ima ideju da to odradi na svojoj tastaturi, a predpostavljam da nisam jedini ko bi hteo to da odradi.
Moram da napomenem da na slikama izgleda bas lose, ali uzivo je mnogo COOL!
Ovako je izgledala tastatura fabricki:
Skinute kapice, vide se diode:
Rastavljena tastatura, zadnja strana ploce:
Skinuta dioda:
Stavljanje nove diode:
Kako izgleda sa zadnje starne:
Posle lemljenja:
Odstranjivanje viska nozica:
Finish:
Prvo sam se malo informisao, i shvatio sam da ima dosta razlicitih dioda od 3mm i 5mm koje rade na razlicitim voltazama.
Nije tesko skinuti kapicu i videti da se ispod nalazi dioda od 3mm, ali tesko je skontati na kom naponu radi, da posle ne bi nesto gorelo..
Morao sam rastaviti tastaturu i skinuti jednu diodu jer unimer nije pokazivao napon kada sam merio direktno sa ploce, sto sam kasnije skontao da diode rade preko PWM kontrolera radi manje potrosnje i opterecenja na usb, zato nisam video napon.
Kada sam skinuo diodu odneo sam u servis gde imaju neki uredjaj koji na displeju pokaze tacnu voltazu i potrosnju na kojoj radi sijalica, ne znam kako se zove taj uredjaj ali je izbacilo da dioda radi na 3.5V i da trosi 25ma.
Jedino mesto gde sam nasao 3mm diode koje rade na naponu koji mi treba je "Mikro princ", imali su samo zelene i plave, hteo sam i crvene ali na zalost nisu imali, tako da sam morao to sto su imali, s obzirom da nigde vise nisam nasao u Srbiji.
Usput dok sam modifikovao, slikao sam sa namerom da podelim sa vama, i pomognem nekome ko ima ideju da to odradi na svojoj tastaturi, a predpostavljam da nisam jedini ko bi hteo to da odradi.
Moram da napomenem da na slikama izgleda bas lose, ali uzivo je mnogo COOL!
Ovako je izgledala tastatura fabricki:
Skinute kapice, vide se diode:
Rastavljena tastatura, zadnja strana ploce:
Skinuta dioda:
Stavljanje nove diode:
Kako izgleda sa zadnje starne:
Posle lemljenja:
Odstranjivanje viska nozica:
Finish:
Poslednja izmena: